Etusivu Minä Perheeni Koivula Koivulakierros Historia Musiikki Ohjelmat Tikanheitto Kurssit Bungzhi Pelit Kuvat Tehtävät Linkit Kysely Muuta Lähetä postia!
Valitse tästä!
Kävijälaskuri

Ohjelmat

Alussa näet C# ja Java -ohjelmat, joita olen väsännyt tässä viimeiseksi. Sen jälkeen tulevat vanhemmat C++ ja Q-Basic -ohjelmat. Olen osannut ohjelmoida jo yläasteelta lähtien, jolloin käytin quickbasic:ia. Basic on ehkä helpoin ohjelmointikieli, joten ohjelmien tekeminen sillä on ollut melko näppärää. Sillä tehdyt sovellukset ovat kuitenkin DOS-sovelluksia, joten niiden näyttävyys ei ehkä ole ihan windows-ohjelmien tasolla mutta kannattaa silti koettaa.


C++ -ohjelmat

Galgulator

Galgulator on helppokäyttöinen laskin, joka osaa laskea lausekemuodossa syöttämäsi laskun, esimerkiksi 235 * 6236 * (362-36^63)*sin(30). Laskin ymmärtää pitkien kokonaislukujen päälle ja sillä voi konvertoida lukuja eri lukujärjestelmiin. Laskin sisältää myös muuntimen, jonka avulla voit muuntaa yksikköjä toisikseen.

Lataa Galgulator v.1.0 (572 kt)
Lisätietoja




Paina paina!

Paina paina on speden spelit -tyyppinen nopeuspeli, jossa tehtävänäsi on painaa nappuloita oikeassa järjestyksessä nopeuden koko ajan kasvaessa. Allekirjoittanut veti kovan tuloksen (tasan sata), joten sitä vain rikkomaan :)

Lataa Paina paina v.1.0 (428 kt)




C# -ohjelmat

Rastinolla

Rastinolla on ristinollapeli, jossa yritetään saada rasteja riviin. Pelissä voit pelata joko tietokoneita tai muita pelaajia vastaan. Ohjelmassa on panostettu hienoon käyttöliittymään. Pelin ajamiseen tarvitset Microsoft .NET Framework 2.0 -ohjelmiston.

Lataa Rastinolla v.1.1 (413 kt)




Java -ohjelmat

Tunnit

Tällä ohjelmalla voit laskea esim. työtuntisi. Jos ohjelma ei käynnisty, lataa ensin java (JRE) sun:in sivuilta.

Lataa Tunnit v.1.3 (44 kt)




C++ -ohjelmat

Shokkelo

Tässä pelissä seikkailet mitä mutkikkaimmissa sokkeloissa aikaa vastaan. Tarjolla on pientä ja vähän isompaa sokkeloa. Peli on varustettu komealla graafisella käyttöliittymällä.

Lataa Shokkelo v.1.0 (3 Mt)


Koivulan Rikkain

Tässä pelissä voit voittaa paljon rahaa! Taistelet muita pelaajia vastaan ja yrität kerätä mahdollisimman paljon rahaa. Luet koivulalehteä ja teet hyviä kauppoja. Toimit tämän lisäksi ehkä jopa sponsorinakin... Kannattaa tutustua!

Lataa Koivulan Rikkain (64 kt)


Vinoristikko v.1.2

Nyt on sinun mahdollisuutesi! Jos haluat pysyä ajan tasalla, lataa VinoRistikko-ohjelma. Vinoristikko -ohjelmalla pystyt laatimaan itsellesi upeita sanaristikoita. Ohjelma tallentaa ristikot .html -muotoon, joita pystyt katselemaan internet-selaimellasi ja vaikkapa tulostamaan paperille. Ohjelma osaa hakea sanoja tiedostosta, joten sinun ei tarvitse itse keksiä sanoja, jos olet laiska. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille, sillä ristikoille voi asettaa vaikeustason: normaali ristikko tai lasten ristikko. Mutta nyt, kaikki joukolla ratkomaan sanaristikoita!

Lataa VinoRistikko v.1.2 (154 kt)





Q-Basic -ohjelmat

Ajokoulu Heidille

Kun Heidi oli juuri suorittanut autokoulun kirjallisen vaiheen, ajattelin, että nyt olisi varmaan hyvä aika testata Heidin tietoja oikein todellisissa tilanteissa. Niinpä tein tämän peräti 10 eri kysymystä sisältävän ajokouluohjelman. Ehkä sinunkin olisi jo aika verestää taitojasi ja testata tietämystäsi tämän ohjelman parissa.

Lataa Ajokoulu (27 kt)


Eurolaskn v1.0

Jokaisen vähänkään eurojen kanssa tekemisissä olevan pitäisi tutustua tähän maailman käytännöllisimpään ja helppokäyttöisimpään eurolaskimeen. Lainatakseni suoraan maailman huippuinsinöörien lausuntoa: "Näin hyödyllistä ohjelmaa saa hakea".

Lataa Eurolaskn v1.0 (68 kt)


Eurolaskin 2

Eurolaskin on ehtinyt myös jo kakkososaan. Eurolaskn v1.0 on kuitenkin vielä saatavilla sen helppokäyttöisyyden takia. Eurolaskin 2 on kuitenkin myös ihan tutustumisen arvoinen.

Lataa Eurolaskin 2 (26 kt)


ElmaTimes

Tämä ohjelma on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi. Elma on lyhenne sanoista Elasto Mania. Jollei sinulla ole kyseistä peliä itselläsi, tästä ohjelmasta ei ole sinulle mitään hyötyä etkä tajua siitä mitään. Tällä ohjelmalla voit kuitenkin vertailla omia aikoja toisten aikoihin ja luoda tekstitiedostoja ajamistasi ajoista. Eli toisin sanoen tämä ohjelma on tutustumisen arvoinen vain, jos sinulla on Elasto Mania (kokoversio 1.11).

Lataa ElmaTimes (217 kt)


Fiksu

Fiksu, eli älyllisten olentojen Primaali Peli on todella tutustumisen arvoinen sinulle, joka pidät tietokilpailuista. Fiksua pystyy pelaamaan jopa nelinpelillä saman koneen ääressä. Fiksussa on kolme pelityyppiä, joissa kahdessa vastataan normaaleihin kysymyksiin ja yhdessä vastaillaan loppua kohti vaikeneviin valintakysymyksiin. Fiksun tekemisessä minua ovat jonkin verran auttaneet myös Ville Kangas sekä Mika Haapoja. Fiksu on tutustumisen arvoinen tietokilpailu kaikille, jotka Haluavat Fiksuksi.

Lataa Fiksu (276 kt)


HyperKysely

HyperKysely on ohjelma, joka kyselee sinulta yhteensä 100 erilaista kysymystä. Kysymykset eivät ole mitään tietokilpailukysymyksiä, eli niihin kyllä pystyy vastaamaan kuka vain ja mitä vain. Toivon, että jos testaat ohjelmaa ja teet kyselyn, lähetä tiedosto kysely.dat minulle takaisin, jotta pystyn lukemaan vastauksesi ja päivittämään vastauksesi myös tänne kotisivuilleni, jotta taas vastaavasti muut pystyvät lukemaan sinun vastauksiasi.

Lataa HyperKysely (63 kt)


Nappulat

Nappulat on näpyttelypeli, jolla voit harjaannuttaa reaktionopeuttasi ja sormiesi hallintaa. Pelin ideana on, että laitat kaikki kahdeksan sormeasi näppäimistölle (ei peukaloita) ja alat painella nappuloita aina tietyllä sormella. Periaatteessa ohjelma ehkä harjaannuttaa vähän kymmensormijärjestelmääkin, mutta lähinnä se on reaktionopeustesti. Vääristä painalluksista tietenkin sakotetaan. Pisteitä saat nopeuden mukaan. Jos saat ohjelmassa kärkituloksen, voit lähettää nappulat.top -tiedoston minulle ja voin päivittää listani. Tällä hetkellä minä olen johdossa.

Lataa Nappulat (38 kt)


Napu

Ehkä hikisin koskaan tehty peli. Tässä pelissä sinun on painettava vasenta ja oikeaa nuolinäppäintä vuorotellen niin nopeasti, kuin vain mahdollista. Voit käyttää normaaleja nuolinäppäimiä tai numeronäppäimistön nuolia tai vaikkapa molempia. Ohjelmasta on kaksi versiota: Normaali versio sekä HIKI-versio. Normaalissa versiossa sinulla on 20 sekuntia aikaa painella nappuloita, ja hikiversiossa 2 minuuttia. Muuta eroa ohjelmissa ei ole. Jos saat jommassa kummassa versiossa kärkituloksen, voit jälleen lähettää minulle joko hikinapu.dat:in tai napu.dat:in niin päivitän tulokset. Tällä hetkellä minä johdan molemmissa versioissa.

Lataa Napu (74 kt)


Pino

Peli, jossa tarvitset ennen kaikkea nokkeluutta. Tässä pelissä sinun on siirreltävä nappuloita pinosta pinoon. Voit siirtää vain pienempiä isomman päälle, joten mitä korkeampi on pinosi, sitä vaikeampaa nappuloiden siirtely on. Nappulat ovat aluksi vasemmanpuoleisessa pinossa ja ne pitää saada keskimmäiseen pinoon. Kun opit taktiikan, seuraavaksi tarvitset nopeat hoksottimet ja sorminäppäryyttä. Pelasin pelin läpi jokaisella tasolla, joten voit yrittää saada minun aikaani.

Lataa Pino (45 kt)


Reissu

Tässä pelissä lähdet reissailemaan ympäri maailmaa. Tavoitteena sinulla on käydä kaikissa maissa, mitä ohjelmassa on. Tällöin pääset pelin läpi. Peli on tekstiseikkailu. Ole tarkkana, sillä yhdestäkin väärästä vastauksesta joudut aloittamaan alusta.

Lataa Reissu (44 kt)


Rytinevan Salaisuus

Tämä on paras ja laajin koskaan tekemäni tekstiseikkailu. Pelissä vaaditaan tosin hieman sisäpiirin tietoa, eli jos et ole kovin läheistä sukua minulle, pelin läpäiseminen voi tuottaa melkoisia vaikeuksia. Pelin ideana on selvittää Rytinevan Salaisuus. Meidän Chrysler-ajokkimme on kadonnut, ja kukaan ei tahdo tietää, missä se on. Sinun tehtäväsi on saada selville kaikkien perheenjäsenieni salasanat ja löytää lopulta Chrysler.

Lataa Rytinevan Salaisuus (1555 kt)


Tekstinnäyttöohjelma

Pieni apuohjelma, jonka avulla kirjoittamasi teksti näytetään ruudulla hitaasti kirjainta kerrallaan.

Lataa Tekstinnäyttöohjelma (36 kt)


Testaus v.2

Testaus on ohjelma, joka testaa koneesi nopeuden suorittamalla muutamia laskutoimituksia. Suorita testi vain kerran, ja lähetä sitten Testaus.dat minulle takaisin, niin saan päivittää taas tiedostoni.

Lataa Testaus v.2 (40 kt)


Tikanheittopeli

Tikanheittopelissä sinun pitää nuolinäppäimillä yrittää saada tikat osumaan mahdollisimman lähelle keskiympyrää. Valitettavasti koneen nopeus vaikuttaa tähän peliin jonkin verran, joten tulokset eivät välttämättä ole vertailukelpoisia, joten älä vaivaudu lähettämään tuloksiasi minulle. Testaamisen arvoinen peli saattaa kuitenkin olla.

Lataa Tikanheittopeli (41 kt)


Wicked Worms

Wicked Worms on matopeli, jossa on sekä normaali pelimuoto että taktiikkapelimuoto. Taktiikkapelissä sinun pitää miettiä, mitä reittiä omenat saisi kerättyä joutumatta umpikujaan. Tämän pelin tekemiseen olen käyttänyt ylivoimaisesti eniten aikaa kaikista näistä peleistä, joten tämä on mielestäni kokeilemisen arvoinen.

Lataa Wicked Worms v1.03 (480 kt)



Tekijä Harri Luoma v.2002, puh. 050-3783457, sähköposti: Harri.L@mbnet.fi